Varm & Hyggelig Gourmet Jule Gløgg med Portvin

Varm & Hyggelig Gourmet Jule Gløgg med Portvin
Julegløgg tager lidt lang tid at lave. Denne opskrift tager ml. 1 time og op til en uge, alt efter ønsket smag. Har du ikke tid, synes vi du skal smage vores Årgangs Gløgg - Klik her! (Selv tak)
Sådan gør du: 
Hæld alle de hele, tørrede krydderier i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs, og læg den i gryden.
Skræl ingefæren, og skær den i skiver, pil skallen af appelsinen og citronen, evt. med en god kartoffelskræller, og læg det hele i gryden.
Tilsæt farin, snaps og portvin, og varm forsigtigt blandingen op, til den simrer.
Lad ekstrakten simre under låg i 5 minutter, sluk så for varmen, og lad blandingen trække i alt fra 1 time til flere uger. Den kan opbevares i et stort patentglas et køligt, mørkt sted.
Når ekstrakten har trukket, er det tid til at lave gløggen helt færdig ved at tilsætte rødvin, mandelsplitter og rosiner. Varm forsigtigt gløggen op, og smag evt. til med mere sukker. Servér rygende varm.
  
 
Indkøbsseddel
I n g r e d i e n s e r 
5 kardemommekapsler
5 sorte hele peberkorn
5 hele nelliker
5 hele allehånde
3 kanelstænger
2 hele stjerneanis
1 hel vaniljestang
50 g. frisk ingefær
1 øko. Appelsin
1 øko. Citron
6 spsk. Brun Farin
2,5 dl. Jule Snaps
1 dl. Portvin
2 fl. Rødvin
100 g. Mandelsplitter
6 spsk. Rosiner
 

GRATIS FRAGT

Når du handler hos Gourmet-Butikken.dk får du gratis fragt ved køb over 895 Kr.

HURTIG LEVERING

Vi leverer indenfor 3 hverdage og sender varene direkte fra vores lager i Frederikshavn.

DANSK KVALITET

Hos Gourmet-Butikken.dk samarbejder vi primært med danske lokale leverandører.