Sådan gør du:
Svampene renses og skæres groft. Smørret varmes op til det er gyldent, svampene tilsættes og sauteres til de er let brunet.
Derefter tilsættes løg, hvidløg og timian og sauteres med til løgene er gennemsigtige.
Hønsebouillon holdes ved og det hele små simrer i 15 minutter. Halvdelen af svampene tages op og den resterende suppe blendes.
Det hele blandes igen og koges op sammen med fløden.
Suppen smages til med sydesalt og friskkværnet peber. Dryppes ved servering med hørrøget rapsolie.
Indkøbsseddel
I n g r e d i e n s e r
500 g blandede svampe
25 g usaltet smør
1 fintsnittet løg
1 fed hvidløg, revet
Bladene fra 2 kviste timian
1 liter hønsefdond
6 dl. piskefløde
Sydesalt
Friskkværnet hvid peber
Nordisk rapsolie, Hørøget
25 g usaltet smør
1 fintsnittet løg
1 fed hvidløg, revet
Bladene fra 2 kviste timian
1 liter hønsefdond
6 dl. piskefløde
Sydesalt
Friskkværnet hvid peber
Nordisk rapsolie, Hørøget