Sådan gør du:
Bland vand, rapsolie, gær, surdej og salt og tilsæt så mel under omrøring.
Herefter æltes dejen i røremaskine i 15-20 minutter, indtil dejen er helt silkeblød og lidt gummiagtigt.
Sæt dejen i køleskab i en smurt skål i mindst 12 – 16 timer, men gerne op til 24 timer.
Dagen efter drysses grahamsmel på en bageplade og dejen hældes ud over.
Lad den stå og sunde sig i en times tid, mens ovnen varmer op til 250 grader, og herefter bages hvedebrødet i 20 minutter.
Indkøbsseddel
I n g r e d i e n s e r
2,5 dl vand
0,5 dl koldpresset rapsolie
5 gram gær
4 spsk surdej
1 spsk Nordisk Sydesalt
100 gram fuldkorns ølandshvedemel
50 gram grahamsmel
250 gram ølandshvedemel
0,5 dl koldpresset rapsolie
5 gram gær
4 spsk surdej
1 spsk Nordisk Sydesalt
100 gram fuldkorns ølandshvedemel
50 gram grahamsmel
250 gram ølandshvedemel