Sådan gør du:
Kom vand, olie og krydderier i en foodprocesser og kør for fuld fart i 30 sekunder. Smag til med salt og peber.
Gnid marinaden ind i laksen og og lad det trække i 24 – 48 timer.
Porrer og gulerødder skæres i tyndestrimler, og eddike + sukker koges op og krydres med salt & peber og holdes varm over grøntsagerne. Sættes på køl inden servering.
Cremefraiche og sennep blandes og krydres med lidt salt og peber. Ved anretning skæres laksen i tynde skiver og serveres med de syltede urter og en skefuld dressing af sennep og creme fraiche. Server godt brød til.
Indkøbsseddel
I n g r e d i e n s e r
500 g laks
2 spsk vand
2 spsk citronskal
1/2 tsk dildfrø
1/2 tsk timian
2 spsk frisk peberrod
1/2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk rørsukker
1 spsk sydesalt
og friskkværnet peber
1 dl Nordisk Peberrodsennep
1 dl 38% creme fraiche
150 g porrer
150 g gulerødder
2 dl eddike
2 dl sukker
2 spsk vand
2 spsk citronskal
1/2 tsk dildfrø
1/2 tsk timian
2 spsk frisk peberrod
1/2 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk rørsukker
1 spsk sydesalt
og friskkværnet peber
1 dl Nordisk Peberrodsennep
1 dl 38% creme fraiche
150 g porrer
150 g gulerødder
2 dl eddike
2 dl sukker